Markáns hidegfront

A hét utolsó napján markáns hidegfront éri el hazánkat, délután az eső már egyre többfelé vált havas esőbe, havazásba.

Vasárnap északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, csapadékkal, erős széllel. Eleinte esőre számíthatunk az északnyugati, dunántúli és középső tájakon, majd a délután folyamán az északkeleti országrész kivételével az esőt egyre többfelé havas eső váltja fel. A magasabban fekvő tájakon és a Dunántúlon néhol havazásra is számíthatunk.

Markáns hidegfront

Kezdetben enyhe lesz még az idő, a front mögött azonban visszaesik a hőmérséklet, gyors lehűlésre számíthatunk. A nap első felében 3-8 fokig is emelkedik a hőmérséklet, a nap második felében ugyanakkor országszerte gyorsan csökken a hőmérséklet. Éjjel tovább hűl a levegő, ismét számíthatunk többfelé gyenge fagyra. 

Mindezzel együtt a szél napközben is élénk, erős lesz. Főként az északi, északnyugati tájakon és a Dunántúlon többfelé viharos, 80 km/h körüli széllökések is kísérhetik az északnyugatias szelet. 

A jelentős hőmérséklet-ingadozás az erős széllel együtt a szervezetünket is fokozottan igénybe veheti, öltözködjünk rétegesen! Az utakon közlekedjünk nagyobb óvatossággal, a csúszós utak és az erős szél jelentősen csökkenti a járművek menetstabilitását!

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2015.01.10 17:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Több, mint 10 fokos kontrasztot okozott a front észak és dél között
Ilyen időjárás várja a Tour de Hongrie mezőnyét az első szakaszon
Hullócsillagok szelték át az éjszakai égboltot