Márciusi idővel köszönt be a február

Nyoma sem lesz az igazi télnek a következő napokban, sőt február első napjaiban nem lesz ritka a 15-17 fok sem.

A következő napokban az időjárás nem igazán fog alkalmazkodni a naptárhoz, sőt a hét legvégétől a gyakran szeles időben még tovább enyhül az idő, február első napjaiban sokkal inkább fog emlékeztetni az időjárás márciusra, mintsem télre, 

akár melegrekordok is dőlhetnek!

Január utolsó napjai sem hoznak igazán hideg időt. Csütörtökön a naposabb tájakon ismét 13-17 fok közé melegedett a levegő. Péntekre egy gyenge hidegfront hoz többfelé kisebb esőt, de jelentős lehűlés nem várható. Szombat reggel többfelé fagyhat, és ismét sok helyen képződhet köd, melynek egy része napközben is tartósan megmaradhat - főként az északi, északkeleti országrészben. Ezeken a tájakon lesz hidegebb, a naposabb dél és nyugati megyékben azonban ismét 10-12 fok köré melegedhet a levegő.

Vasárnap egy frontrendszer közelíti meg hazánkat, eleinte északon, később máshol is eleredhet az eső. Többfelé feltámad a délnyugati szél. Északon 5-6, ugyanakkor délen, délnyugaton már 13-15 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

15 fokot hozhatnak február első napjai

A front mögött hétfőre nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap, ugyanakkor többfelé szeles marad az idő. Az északkeleti tájak kivételével 10 fok fölé melegszik a levegő, a legmelegebb tájakon - elsősorban a Dunántúl délnyugati felén - nem lesz ritka a 15-17 fok sem. 

Előreláthatólag kedden és szerdán is maradhat a márciusra emlékeztető időjárás.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.01.27 11:26


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban