Marad a tél, jönnek a mínuszok

A hét elején szárazabb időre készülhetünk, fagyosak lesznek a reggelek, szerdán azonban főként nyugaton ismét havazhat.

Kedden reggel a déli tájakon alakulhatnak ki ködfoltok. Napközben többnyire felhős lesz felettünk az ég, északon pedig néhol hószállingózás is kialakulhat. Naposabb időszakokra délen és a keleti tájakon készülhetünk. A keleti, északkeleti szél mérsékelt marad, csak időnként fordulhatnak elő élénk széllökések. Hajnalban országos fagyra készülhetünk, -8, -1 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas hegycsúcsokon -10 fok is előfordulhat. Délután -1 és +6 fok közötti maximumokra van kilátás, északon alacsonyabb, délen magasabb értékekkel. Estére előreláthatólag megvastagszik a felhőzet, majd szerdától újabb csapadékzóna éri el térségünket.

Piszter Ibolya fotója, köszönjük!

Főleg nyugaton havazhat

Szerdán borús, csapadékos időre van kilátás, nyugaton havazás, máshol inkább havas eső, eső várható, sőt kezdetben ónos eső, fagyott eső is előfordulhat. Az ország északkeleti részét csak a nap második felében éri el a csapadéksáv, míg nyugaton több centiméter mennyiségű hó is lehullhat. Az északkeleti szél megélénkül, többfelé erős lökések is kísérhetik. Az ismét fagyos hajnal után napközben nyugaton fagypont köré, máshol 2 és 9 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékeket délen, délkeleten mérhetjük.

Csütörtökön is országosan számíthatunk csapadékra, a Dunántúlon és a hegyekben főként hó, máshol eső, havas eső formájában. Nyugaton feltámad az északnyugati szél. Hajnalban fagypont körül alakulnak az értékek, napközben 0-6 fok valószínű.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Mikolai Bertics Mihály

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.02.03 9:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel