Egyelőre marad a tavaszias február

Péntekig többfelé mutathatnak 15 foknál magasabb értékeket a hőmérők.

A hétfői melegfrontot követően keddre egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, így a délnyugati országrész kivételével szeles marad az idő, gyakran erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Viszont sokat fog sütni a nap, több gomolyfelhő északkeleten lehet az égen, a határ közelében néhol kisebb zápor sem kizárt. Újra melelgszik az idő,

11-18 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Szerdán délnyugaton helyenként párásan, ködösen indul a nap, napközben pedig északkeleten lehet több felhő az égen, itt néhol gyenge eső, kisebb zápor is előfordulhat. Máshol a napsütésé lesz a főszerep, csak délután kezd nyugat felől növekedni a fátyolfelhőzet. A szél jelentősen veszít erejéből, élénk, erős lökésekre ezen a napon nem kell számítani. Északkeleten 9-11, máshol 12 és 16 fok között alakulnak a maximumok.

Nemes Péter fotója

A csütörtök már felhősebb időt hoz, hosszabb napos időszakokra délen van esély. Itt lehet melegebb, akár 15-16 fok, míg a tartósabban borongós északi tájakon csak 6-8 fokig melegszik a levegő. Napközben csak kevés helyen, estétől nyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső zápor. A déli-délkeleti szél nyugaton, északnyugaton lehet élénk.

Pénteken is marad a tavaszias idő, nyugat felől felszakadozik a felhőzet, elszórt záporok viszont megszakíthatják a napos időszakokat.

A hajnalok egyébként a következő napokban az ország nagy részén fagymentesek lesznek, gyenge fagyok inkább csak a fagyra érzékeny helyeken lehetnek.

Borítókép: Lica

 


Vajon jön még kutyára dér?

◎ Nagyon remélem, hogy nem

◎ Ha jól láttam, hétvégén van rá esély...

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.02.20 9:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb