Enyhe, szeles napok jönnek

A következő napokban is tavasziasan enyhe, többfelé szeles időben lesz részünk, számottevő csapadék nem várható.

Rossz hírünk van a télkedvelők számára, a következő napokban az évszakhoz képest több fokkal enyhébb időre számíthatunk, hónak egyelőre nyoma sem lesz.

Hétvégén gyakran változik majd fölöttünk a felhőzet, vasárnap napközben a felhőzet felszakadozásával párhuzamosan már többfelé kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Említésre méltó csapadék már nem várható, ugyanis vasárnap reggel, délelőtt északkelet felé távozik a csapadék.

Szeles, enyhe napok jönnek

Aszphoto20 fényképe Mikófalváról, köszönjük!

A déli-délkeleti szél többfelé élénk lesz, főként az északnyugati országrészben és helyenként a Dél-Alföldön erős lökések is előfordulhatnak. Enyhék lesznek a hajnalok, legfeljebb keleten, északkeleten süllyedhet 5 fok alá a hőmérséklet, napközben pedig országszerte 10 fok fölé melegszik a levegő, sőt a naposabb, szelesebb tájakon 

17-18 fok is lehet.

Jövő hét elején is marad az enyhe időjárás. Hétfőn a legtöbb helyen még kisüt a nap, viszont keddtől kezdődően főként a szélcsendesebb keleti, északkeleti országrészben napközben is egyre nagyobb területen megmaradhat az éjszaka képződő köd és alacsony szintű rétegfelhőzet. Itt lesz hidegebb, a szelesebb, naposabb középső és nyugati, északnyugati tájakon azonban továbbra is 10-15 fokot mérhetünk délutánonként.

Borítókép: Ivanmari

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2016.11.18 17:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolja fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Állati melegen indult a hét