Marad a novemberi enyheség

Továbbra sem kell jelentős lehűléstől tartanunk, hétvégén és a jövő hét elején is marad az évszakhoz képest enyhe idő.

Továbbra sem érkezik meg a tél, a hét hátralévő részében és a jövő hét elején is marad az évszakhoz képest enyhe idő, csapadék vasárnaptól jöhet.

Párás, főként északkeleten ködös reggelek

A reggelek párásak lesznek, főként a szélcsendesebb északkeleti, keleti tájakon köd is képződhet, ugyanakkor nem süllyed mélyre a hőmérők higanyszála, végig jellemzőek lesznek a 4 és 10 fok közötti minimumok.

Szombaton legfeljebb helyenként fordulhat elő gyenge eső, szitálás, főként az ország keleti és déli részén lehetnek hosszabb napos időszakok. Az északkeleti ország kivételével egyre többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a délkeleti szél, mellyel továbbra is enyhe levegő áramlik térségünk fölé, így délutánonra 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

A hét utolsó napján eleredhet az eső

Vasárnap nyugat felől nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkezhetnek, így akkor több helyen is kialakulhat eső, de ennek mennyisége előreláthatólag nem lesz jelentős. Az északkeleti tájak kivételével továbbra is élénk lesz a déli-délkeleti szél, és marad az enyhe idő, délnyugaton akár 16-17 fokot is mérhetünk kora délután, de északon sem lesz hidegebb 10 foknál.

Az enyhe, de felhősebb, időnként csapadékosabb idő várhatóan a jövő hét első napjaiban is kitart.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.11.13 11:25


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több eső esett néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat