Marad a meleg

Hétvégén is kellemes időnk lesz. Vasárnap hajnalban indul a nyári időszámítás.

Itt a hétvége, így - a szombati munkanap ellenére is - sokan kíváncsiak rá, hogy kimerészkedhetnek-e a szabadba, vagy inkább benti progamokat szervezzenek-e. Nos, szombaton az előző napokhoz képest kissé erőteljesebb gomolyfelhőképződésre számíthatunk, főleg a Dunántúlon fordulhatnak elő futó záporok, de ennek ellenére marad a meleg időjárás, 19 és 23°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap virradóra - sokak bánatára - egy órával kevesebbet aludhatunk, hiszen hajnali kettő órakor 3 órára kell átállítani az órák mutatóit, és ezzel elkezdődik a nyári időszámítás, melyet egyébként 1976-ban, három évvel az első olajárrobbanás után vezették be Franciaországban. A hatóságok a lépést azzal indokolták, hogy az akcióval 300 ezer tonna kőolajnak megfelelő energia megtakarítás érhető el.

A hét utolsó napján egy közeledő gyenge hidegfront miatt időnként megnövekszik a felhőzet, melyből néhol záporeső kialakulhat, emellett azonban továbbra is sok napsütés várható, maradnak 20°C körüli értékek.

Hétfőre a front átvonul, visszaesik a hőmérséklet, megélénkül, helyenként megerősödik a szél, de jelentős csapadék nem várható. A következő hét szelesnek ígérkezik.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.03.23 17:50


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A sarki fény is megjelent a nap végére
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
Állati melegen indult a hét