Marad a jó idő

A héten is marad a kellemes, tavaszi idő, újabb melegrekord megdőlésére nem kell számítani.

Szombaton délután megdőltek a napi melegrekordok, Baján 24,5 fokot mértek, vasárnap a hasonlóan jó idő volt hazánkban, 24,9 fokot mért lucifer észlelőnk Makón. A vasárnap délután érkezett vékony felhőréteg és a feltámadó szél egy érkező hidegfrontról tanúskodik - ne aggódjunk, nem kell jelentős lehűlésre számítani.

Balra: Fehérvári Gyula fényképe profilunkról

Hétfőn is napsütéses időre készülhetünk, a szél ugyanakkor élénk marad. Elsősorban északkeleten lehet több felhő, ott zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Délutánra 15 fokig, a középső és déli országrészben 20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden reggel helyenként még fagyhat, délutánra viszon ismét a napsütés lesz jellemző, elsősorban délnyugaton számíthatunk több felhőre. Délután 15, a déli orszgrészben 18 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdától érezhetően melegedni fog a levegő, a szép napsütéses időt se a felhők, se a szél nem fogja zavarni. A következő gyenge hidegfront várhatóan pénteken érkezik, de ez sem zavarja majd meg a hétvégét, marad a napsütés és a kellemes tavaszi idő.

Részletesebb, település-pontosságú információk előrejelzésünkben »

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2012.03.18 22:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több esőnél járunk néhol
A sarki fény is megjelent a nap végére
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén