Marad a februári tavasz

Többfelé esősen indult a hét, az átmeneti kisebb lehűlés után szerdán azonban ismét mérhetünk 17-18 fokot.

Vasárnap az esti órákban egy hidegfront érte el északnyugat felől hazánkat, amely előtt a déli megyékben napközben még többfelé 16-20 fokig melegedett a levegő. A front felhőzetéből hétfő reggelig főként a nyugati megyékben hullott tekintélyesebb mennyiségű csapadék, de máshol is sok helyen fordult elő eső, zápor, sőt az Északi-középhegység magasabban fekvő csúcsain az átmenetileg fölénk áramló hidegebb levegő hatására havazott is.

Balra fent: Kékestetőn elhelyezett webkameránk képe hétfő reggel 9 órakor

Zsombok Imre felvétele a hétfő reggeli havazásról, mely szintén a Kékestetőn készült.

Estétől a csapadékzóna fokozatosan dél, délkelet felé távolodik, kedd reggelre északnyugat felől helyenként a felhőzet is felszakadozik, ugyanakkor a gyenge szélben többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd is kialakulhat, és hajnalra a déli, délkeleti tájakat leszámítva jó pár helyen ismét fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet.

A hét második és harmadik munkanapján is jórészt a felhőké lesz a főszerep, inkább csak rövid napos időszakokra készülhetünk, ráadásul szerdán az északi megyékben helyenként ismét előfordulhat kisebb eső, záporeső. A megélénkülő délkeleti, majd déli, délnyugati széllel azonban ismét melegebb légtömegek áramlanak fölénk, főként szerdán a déli megyékben ismét mérhetünk 15 fok fölötti értékeket.

Csütörtökre virradóra egy gyenge hidegfront hozhat többfelé kisebb esőt, záporokat, ezzel együtt a Dunántúlon többfelé megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet az északnyugatira forduló szél. Erős lehűléstől azonban nem kell tartanunk, a hét negyedik napján is kora tavasziasan enyhe időben lesz részünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.02.17 9:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg