Megint jön a hidegpárna

Ködös, fagyos reggelekre számíthatunk, szerdától ismét hidegpárna telepszik ránk.

Kedd reggel ismét több helyen lehetnek ködfoltok, és a köd néhol keleten akár egész nap beragadhat. Máshol kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. A légmozgás nem lesz jelentős. Gyenge reggeli fagy országszerte előfordulhat. Északon és az Alföldön lehet a leghidegebb, itt -5, -4 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 3-9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: Szrepqu

Szerdán sokfelé indulhat ködösen a nap, és napközben is maradhatnak tartósan ködös, szürke tájak. A sűrű köd és a fagy érintette tájakon ónos szitálás ismét előfordulhat. Máshol sok napsütés ígérkezik. Kora reggel -5, +1, délután 2-8 fok várható. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél.

Csütörtökre országszerte beállhat a hidegpárna, több helyen nyirkos, szürke idő valószínű, csak néhol, leginkább a keleti, északkeleti határ közelében szakadhat fel a felhőtakaró. Hajnalban fagypont körül alakul a hőmérséklet. Délután mindössze 0-5 fok lehet.

A borongós, helyenként tartósan ködös, párás idő pénteken is folytatódik. Több helyen szitálás is előfordulhat.

Hétvégén egy hidegfront hozhat változást, vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. Hamarosan részletekkel is jelentkezünk.

Borítókép: Trapisti

Szerző: Szabó Bea, Varga Sándor
Megjelent: 2020.11.22 9:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel