Már havazik az osztrákoknál

Átvonult a hidegfront, Ausztria több síterepén is havazott. Budapesten 102 km/órás szelet mértünk.

emiatt várhatóan estig késnek a vonatok a Budapest-Miskolc vonalon, írja az MTI.

Viharos szél tombol a fővárosban (kedd 16:05): Budapest több kerületében viharos északnyugati szél tombol, a XII. kerületben elhelyezett másodperces szélmérőnk az elmúlt órában 102 km/órás lökést regisztrált. A VI. kerületi Bajza utcában rádőlt egy fa egy parkoló terepjáróra - olvashatjuk az Index oldalán. A gépkocsi komolyabban megrongálódott, de személyi sérülés szerencsére nem történt. A helyszínen tűzoltók végzik a gépkocsi kiszabadítását a kidőlt fa alól.

Balra fent: Dén László fotója Csepelről, köszönjük!

Betört hazánkba a hideg, délelőtt 10 órakor a Kendig-csúcson mindössze 7 fokot mutatott a hőmérő, az ország túlnyomó részén esős idő volt, a Dunántúlon és kora délutánra a főváros környezetében is feltámadt a szél: Fonyódon 97 km/órás viharos lökést mért másodperces szélmérőnk, de a Dunántúli-középhegységben és Budapest több kerületében is 80-90 km/órás lökéseket rögzítettek műszereink.

Eközben szomszédunknál, az osztrákok egyes síterepein, mint például a sajátos mikroklímával rendelkeő Zauchensee pályáin reggelre hóborította terepekkel találkozhattunk. 

Ezt bizonyítja a Sielok.hu webkamerájának képe is:

A Novinky.cz cikke szerint Csehország legmagasabb csúcsán is leesett kedd reggelre az első hó.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2013.09.17 10:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Kifehéredett a Kékes az est leple alatt