Kedden többfelé lehet zivatar

Hétfőn délután szórványosan, kedden már többfelé számíthatunk frissítő zivatarok kialakulására.

A következő napokban is marad az eddigiekhez hasonló meleg, nyári időjárás, ugyanakkor egy térségünket megközelítő gyenge hidegfrontnak köszönhetően elsősorban a hét elején megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

Hétfőn délután már több helyen magasra törhetnek a gomolyfelhők, és elsősorban északon, valamint a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan zivatarok, majd kedden már többfelé lehet rájuk számítani az ország területén - legkisebb eséllyel ekkor az ország keleti, északkeleti részén.

Hevesebb viharokra is jó esély kínálkozik

Hevesebb zivatarok kialakulására is jó esély mutatkozik, ezekhez felhőszakadás, viharos erejű kifutószél, akár nagyobb méretű jég is társulhat. Kedden zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Ugyanakkor továbbra is marad a meleg, fülledt időjárás, zivatarokat követően azonban hirtelen akár 8-10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdától ismét a napsütés veszi át a főszerepet, és csak helyenként számíthatunk egy-egy frissítő zápor, zivatar kialakulásra a délutáni, kora esti órákban. Ezzel együtt pár fokkal tovább melegszik a levegő, pénteken helyenként 35 fok is lehet a délutáni órákban. 

Továbbra is könnyedén leéghetünk!

A nagyon erős UV-sugárzás miatt a 11 és 15 óra közötti időszakban továbbra is célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel, napszemüveg, szalmakalap viselésével védekezni a leégés ellen. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Szente-Varga Bálint, Cséki Gergő
Megjelent: 2015.06.08 6:39


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát fagy
Újra 20 fok felett
Egyre melegebb idő jön hétvégén