Ma éjjelre halasztották a kilövést

Szombat hajnalra halasztották a NASA legújabb misszióját.

Friss: Mivel az eredeti időpontban nem lehetett megvalósítani a kilövést, így új időpontnak magyar idő szerint október 3-a, 3 óra 16 percet jelöltek meg. Az élő közvetítés éjjel 2 óra 45 perckor kezdődik.

Forrás: Twitter/NASA

Korábban: A NASA korábbi küldetését halasztotta október 1-jére, az esti órákra (magyar idő szerint október 2-a, 3:38). A Cygnus űrhajó fedélzetén több mint 3600 kg rakományt szállítanak a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére, a csomag többek közt kutatási eredményekből, hardverekből és a legénység ellátását szolgáló utánpótlásból áll. A teherűrhajó az Antares rakétán indul a Virginia Space közép-atlanti regionális űrkikötőjéből az ISS-re, majd várhatóan október 4-én érkezik meg céljához.

A magyar idő szerint péntek hajnalban esedékes rakétaindítás élőben is követhető. A NASA oldalán, vagy

itt lesz elérhető:

A SpaceX Falcon-9 rakétája is ezen a napon, magyar idő szerint október 1-jén, 15:17-kor startolt volna, a Starlink műholdak felbocsátását azonban 18 másodperccel a start előtt technikai okok miatt el kellett halasztani. Az új dátum bejelentésére még várnunk kell, de a sikeres küldetést követően a Starlink műholdcsalád ismét 60 taggal gyarapszik. 

A meghiúsult fellövésről készült élő videó archívuma megtekinthető a SpaceX Youtube csatornáján:

A műholdátvonulásokról a Findstarlink.com webhelyen tájékozódhatunk.

Szerző: Szabó Bea, Berceli Balázs
Megjelent: 2020.10.01 16:45


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szokatlan fényjelenség tűnt fel szombat este a nyugati égbolton
Öt ismert aszteroida is elszáguld mellettünk, ebből kettő potenciálisan veszélyes
Újabb műholdvonat húzott át felettünk