Elindult az Időkép Mobil

Mától elindult oldalunk okostelefonokra optimalizált változata, mely az adatforgalommal is takarékosan bánik.

A múlt heti nyilvános bétatesztelést követően élesben is elindult az Időkép okostelefonokra fejlesztett változata, mely a telefonok böngészőjéből az m.idokep.hu címről érhető el.

A mobil verzió 320 pixel széles kijelzőkre lett optimalizálva, így a legtöbb modern okostelefonon álló, néhány régebbi esetében fekvő üzemmódban böngészhető kényelmesen. Az oldal tetején a pillanatnyi időjárást tekinthetjük át a lekicsinyített Időkép térképünkön, melyet alatta a regionális előrejelzés következő 2 napra szóló prognóziásval egészítettünk ki. Az oldal kérésre megpróbálja megbecsülni felhasználónak helyzetét, így mind az előrejelzés, mind a pillanatnyi időjárás a látogató aktuális helyzetére szól.

Az oldalon lehetőség van észlelés beküldésére és fénykép feltöltésére is, utóbbi funkció viszont nem érhető el az iPhone és a Android 2.2-t megelőző rendszereken, így ahhoz az Időkép kliensprogram használatát ajánljuk.

Az Időkép Mobilon lehetőség van a két legfrissebb hír elolvasására, illetve eseménydús időjárás esetén a Percről percre követésére is. Állandó tartalomként továbbá bármely webkameránk, a Hőtérkép, a Széltérkép és a Hótérkép is elérhető, melyet szezonálisan várhatóan a Radarkép vált majd.

Az Időkép Mobil természetesen nem helyettesíti az Időkép.hu oldalt, csupán kiegészíti azt, hogy útközben, korszerű mobiltelefonról, kis sávszélességű internethozzáféréssel is elérhetőek legyenek a legfontosabb időjárási információk.

 

Kellemes kikapcsolódást kívánunk a közelgő Ünnepekre!
Szente-Varga Bálint
Időkép.hu

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2010.12.17 16:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Bemutatták a harmadik generációs meteorológiai műhold képeit
Megérkeztek a zárolási képernyős widgetjeink az iPhone appba
Időkép térképünk immár a jövőbe is tekerhető