Párszáz méter lesz a hóhatár szerdán

Hidegfront érkezik, csapadékos, hideg, szeles idővel. Hegycsúcsainkon újabb havazás jön.

A kedden érkezett hidegfront hullámot vet térségünk felett, így jelentősen meghatározza a következő napok időjárását. Szerdán országszerte csapadékos idő lesz a jellemző, a Dunától keletre eső tájakon jelentős mennyiségű eső várható. Ugyanakkor a magasban egyre jobban lehűl a levegő, így átmenetileg a magasabb

hegycsúcsainkon megmaradó hó hullhat.

Szeles lesz az idő, sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet, a Dunántúl magasabb tájain akár 80 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak. Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a hideg hajnalt követően napközben mindössze csak 1-7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedd reggelre kifehéredett a Kékes (fotó: Feleday, köszönjük!)

Keleten jelentős mennyiségű eső hullhat (Skriba007 fotója, köszönjük!)

Nyugaton és északon az erős szélre, keleten a kiadós esőre adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Csütörtökön is számíthatunk még csapadékra, de már kisebb mennyiségre, mint szerdán, ugyanakkor ezen a napon is előfordulhat átmenetileg a hegycsúcsainkon havas eső, havazás. Még szeles lesz az idő, ezen a napon is számítani kell 80 km/h-t meghaladó északi-északkeleti széllökésekre a nyugati és az északkeleti tájakon, és továbbra is kimondottan hűvös lesz, csak 5-9 fokot mérhetünk napközben.

Pénteken végre kisüt a nap

Pénteken már szárazabb, naposabb időre van kilátás, de még erős lehet az északias szél. Valamelyest fokozódik a nappali felmelegedés, de még mindig hűvös időre kell készülnünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Feleday

Szerző: Berceli Balázs, Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2017.04.17 12:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Viszlát fagy