Léghajó vinne turistákat az Északi-sarkra

3 év múlva már menetrendszerinti léghajó járatokkal utazhatunk. Az Északi-sark is a célok között szerepel.

Környezetkímélő és biztonságos technológiával reformálná meg a légi közlekedést a brit Hybrid Air Vehicles cég. A fejlesztés alatt álló Airlander-10 léghajójuk héliummal működik, így sokkal kevesebb veszélyforrást jelent majd, mint XX. századi elődei. Esetleges motorhiba esetén zuhanás helyett lassan ereszkedik, és akár vízre is le tud szállni.

Kép: Hybrid Air Vehicles

A rövidebb célok mellett, mint a Liverpool-Belfast, Oslo-Stockholm, Seattle-Vancouver, Barcelona-Mallorca útvonalak, egy luxus út is szerepel a tervek között, melynek keretein belül az Ocean Sky Cruises légitársaság a Spitzbergákról 38 órán keresztül reptetné az utasokat az Északi-sarkig. Itt a szerencsés résztvevők pár óra szabad programot tölthetnének el. A pólus közelében mindössze 30 méteresnek ígért repülési magasság szintén életre szóló élményt nyújtana. A járműben helyet kapna panorámaablak, üvegpadló, zuhanyzós kabinok, de akár italbár is.

Kép: Hybrid Air Vehicles/Design-Q

Léghajó még nem járt az Északi-sarkon, így a svéd Ocean Sky Cruises cég úttörő lenne a projekttel. Honlapjukon már jelentkezni is lehet az expedícióra.

Kép: Ocean Sky Cruises

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2021.09.22 10:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Hold árnyékot vet a Földre hétfőn Mexikótól egészen Kanadáig
48,8 Celsius-fok az új hivatalos európai melegrekord
Januári melegrekord dőlt a briteknél: közel 20 fokot mértek Skóciában