Látogatást tesz az ősz

Csak rövid időre néz be hozzánk az ősz, hétfőn hidegfront hoz lehűlést, de a hét közepétől ismét meleg, nyárias idő jön.

A hétvégén még maradt a strandidő, de vasárnap késő délután már északnyugaton egy-egy zápor, zivatar kialakult. Ezt követően hétfő virradóra egy hidegfront éri el hazánkat nyugat, északnyugat felől. 

Hétfőn hidegfront hoz lehűlést

Kezdetben nyugaton, majd a középső és keleti régiókban is számíthatunk eső, zápor, zivatar kialakulására. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután is mindössze 17-24 fokot mérhetünk. Ezzel együtt az északnyugatira forduló szél is egyre többfelé feltámad, felerősödik.

Kedden eleinte még szórványosan, majd egyre inkább csak a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, emellett nyugaton az északi szél is gyakran lesz erős. Kissé már emelkedik a hőmérséklet, délután 18-28 fokot mérhetünk, a legmelegebb északkeleten, a leghűvösebb nyugaton lesz. A szeles idő még szerdán is kitart, a lehűlés azonban nem. 

Visszatér a nyár

A hét harmadik napján már 25-30 fok között alakul napközben a hőmérséklet. Kisebb csapadék legfeljebb eleinte délnyugaton fordulhat elő, ugyanakkor egyre többfelé visszatér a napos, meleg nyári idő

Szerző: Herrmann Dóra, Cséki Gergő
Megjelent: 2016.09.02 12:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban