Lassanként újra melegszik az idő

Csütörtökig hajnalonként gyengén fagyhat, a nappali felmelegedés azonban fokozatosan erősödik.

A vasárnap érkezett hidegfront hétfőre a keleti megyéket is elérte jelentős lehűlést és csapadékot hozva magával. A front mögött a következő napokban változatos marad időjárásunk, hajnalonként főként az alacsonyabban fekvő, derültebb, szélcsendes tájakon fordulhat elő gyenge fagy, a nappali órákban azonban ismét melegszik a levegő.

Kedden már csak északkeleten és a nyugati határszélen alakulhat ki elszórtan záporeső, miközben az ország nagy részén a napos időszakok kerülnek túlsúlyba, és csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet. A kezdetben még többfelé élénk légmozgás délutántól fokozatosan mérséklődik. Hajnalban főként délnyugaton és az Északi-középhegység derültebb nyugati részén fordulhat elő gyenge fagy, és délután sem lesz melegebb 10-13 foknál.

A hét harmadik napján változóan felhős-napos időben lesz részünk, ezen belül a délnyugati határ mentén lesz több felhő, de itt is csupán helyenként alakulhat ki gyenge eső. Hajnalra derültebb, szélcsendesebb tájakon ismét kevéssel fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, délutánra azonban a megélénkülő keleti, északkeleti szélben a legtöbb helyen már 15 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken aztán nedvesebb levegő alakíthatja időjárásunkat, így ezeken a napokon elsősorban a déli és nyugati tájakon gyakrabban megnövekedhet a felhőzet,  és eső, zápor, sőt pénteken akár egy-egy gyenge zivatar is kialakulhat, miközben az északi, északkeleti tájakon kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. A keleties szél főként még csütörtökön élénk, erős lesz, de mindenhol megszűnnek a hajnali fagyok, délutánonként pedig egyre több helyen 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégén már szárazabb, naposabb, igazi tavaszi időben lehet részünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.03.24 19:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő