Lángoló bozótok

Rengeteg esethez riasztották a tűzoltókat - legutóbb Sződligetnél és a szigligeti nádasnál csaptak fel a lángok.

Ég a nádas is (22:35): A Balaton északi oldalán, Szigliget és Badacsony környékén a nádas kapott lángra, balatonfenyvesi kameránkon villogó pont jelzte a tűz helyét. Jobbra Chipi fotója látható, köszönjük!

Hazánk erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított 200 méteren belül tilos tüzet gyújtani. 

A tűzgyújtási tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is - olvashatjuk a HVG oldalán.

Ennek ellenére a hétvége folyamán csaknem 130 esetben riasztották ilyen esetekhez a tűzoltókat, amely talán azt is bizonyítja, hogy az emberek nem vették elég komolyan a felhívást és sokszor így is figyelmetlenek voltak.

2 órával korábban például Sződliget és Sződ között, az M2-es főút lehajtójának közvetlen közelében kapott lángra az aljnövényzet - a képek készítésekor szerencsére már kint voltak a tűzoltók a helyszínen. 

A magasra felcsapó lángok és az áradó füst félelmetes látványt nyújtott a sötét éjszakában.

A Dunántúlon és a középső országrész egyes területein továbbra is viharos szél fúj, ami ilyen esetekben csak tovább nehezíti az oltást. A legerősebb lökések 70 és 90 km/h körüliek voltak az elmúlt órákban.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.03.11 22:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Tűzgömb suhant át csütörtök este
Tilos tüzet gyújtani négy alföldi vármegyében
Vasúti talpfák égtek Rákosrendezőn