Közel leszünk a 30 fokhoz hétvégén

Hétvégén visszaköszön a nyár, a jövő hét pedig végre csapadékot is hozhat.

Az átlagosnál 3-8 fokkal melegebb légtömeg érkezik a mediterrán térségből a Kárpát-medencébe az előttünk álló hétvége során.

WRF modellünk 1500 méteres magasságra (850 hPa) vonatkozó hőmérsékleti előrejelzésén jól látszik, hogy érkezik a meleg levegő:

Szombaton még hűvös lesz a reggel, északon 5 fok körül alakulhatnak a minimumok, másutt 6-13 fok várható. Napközben száraz, napos időre számíthatunk, kevés felhő keleten lehet az égen. A nyugati, délnyugati szelet már csak helyenként kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A maximum-hőmérséklet délután 22-27 fok között alakul, nyugaton, délnyugaton lesz a legmelegebb az idő.

Vasárnap sem lesz sok változás. Napos, gyengén felhős lesz az ég, csapadék sehol sem lesz. A déli szél a Dunántúlon helyenként megélénkülhet. A legmagasabb hőmérséklet pedig 23-28 fok között alakulhat, de

délen néhol a 29 fokot is elérhetjük, tehát tényleg karnyújtásnyira leszünk csak a 30 foktól.

WRF modellünk vasárnap délutánra vonatkozó 2 méteres hőmérsékleti előrejelzése

Hétfőn és kedden már pár fokkal hűvösebb egyúttal eseménydúsabb időjárásra van kilátás:

elszórt záporok, zivatarok jöhetnek,

melyek valamelyest enyhíthetik a szárazságot. De a legfrissebb előrejelzéseket elnézve a jövő hét további részében akár jelentősebb csapadékmennyiségre is van remény. 

A csapadékesélyekkel foglalkozó részletesebb cikkel hétvégén jelentkezünk. Addig is kövessétek legfrissebb előrejelzéseinket ITT.

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória, köszönjük!

 

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2021.09.24 18:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk