Kora télies idő jön

Hideg nappalokra készülhetünk, markáns hidegfront vet véget az enyhe időnek.

Enyhe napoknak örvendhettünk az elmúlt időszakban, olyannyira, hogy kedden Budapesten még a melegrekord is megdőlt. Csütörtökön délután északkeleten zivatarok is kialakultak.

Ennek azonban vége - ugyanis markáns hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására péntekre a hőmérsékletek is jelentősen, jó 5-10 fokkal visszaesnek.

A Dunántúlon a front érkeztével viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet, pénten délután a nyugati országrészben a maximum-hőmérsékletek is 4-5 fok körül várhatóak. 

A hétvégén helyenként már fagyos reggelekre, hideg nappalokra készülhetünk, az Északi-középhegységben és emellett síkvidéken is (főként a Dunántúlon) egyre nagyobb területen hullhat a csapadék hó formájában; a záporok mellett tehát főként hószállingózás, hózáporok lesznek jellemzőek.

A jövő hét elején is folytatódni fog a kora télies időjárás, igaz, hogy a csapadék eloszlása még meglehetősen bizonytalan, ennek ellenére nem zárható ki, hogy Mikulás napján fehér táj fogadja majd a szánkózásra vágyó gyermekeket.

Folyamatosan frissülő előrejelzésünket itt olvashatják.

Rippel Erik és Pallai Mariann felvételei, köszönjük!

 

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.11.29 16:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Hidegfront szakítja meg a melegedést
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?