Kora tavaszias január

A hét hátralevő részében egyre enyhébb időre számíthatunk, hétvégén délnyugaton 15 fok is lehet.

A következő napokban déli-délnyugati áramlás lesz a meghatározó hazánk területén, mellyel együtt enyhébb légtömegek érkeznek, így az évszakhoz képest jelentősen melegebb időre számíthatunk.

Déli-délnyugati széllel jön az enyhülés

A déli-délnyugati szelet szombaton elsősorban nyugaton és északnyugaton kísérhetik élénk, olykor erős lökések, vasárnap már mérsékeltebb lesz a légmozgás.

Hétvégére megszűnik a csapadék

A hét második felében jelentős mennyiségű csapadék sem várható. A hétvégén csapadékmentes idő ígérkezik, szombatona Dunántúlon több napsütéssel, de vasárnap is számíthatunk napos időszakokra a megjelenő felhők mellett.

Hódos Tamás fotója Szombathelyről, köszönjük!

Ezeken a napokon a hajnali órákban pára, köd kialakulhat, de az Északi-középhegység térségében, és helyenként északnyugaton tartósabban is megmaradhat délelőtt, napközben a köd, errefelé időnként szitálás is előfordulhat.

Délnyugaton 15 fok is lehet

A fenn említett déli-délnyugati áramlásnak köszönhetően az enyhe légtömegek helyenként már-már kora tavaszias időt fognak varázsolni. Szombaton és vasárnap már hajnali fagyra sem kell készülnünk, napközben a párásabb, ködösebb északi tájakon maradhat 10 fok alatt a csúcshőmérséklet, máshol viszont szinte kora tavaszias időre számíthatunk, 10-14 fok közötti értékeket mérhetünk, délnyugaton 15 fok is lehet.

A kora tavaszias idő az ország nagy részén még a jövő hét elején is folytatódik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Kiss Csaba

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.01.03 14:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg