Kora tavasz, eső, szél

A hét első felében is gyakori vendégünk lesz az eső és a szél, ám marad a kora tavasziasan enyhe idő.

A hét közepéig többször is szükségünk lesz az esernyőkre, esőkabátokra, és a szél is gyakran megerősödhet, ám marad az enyhe, kora tavaszi idő, a legmelegebb időre kedden a déli és keleti tájakon számíthatunk.

A vasárnap délután és éjszaka sokfelé esős időt okozó csapadéktömb hétfő reggelre északkelet felé elhagyta az országot, mögötte átmenetileg a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap, ám délutántól nyugat felől újra felhősödés kezdődik, miközben a délire, délkeletire forduló szél ismét egyre nagyobb területen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, jelezvén ezzel a következő front érkezését. Kora délutánra március elejének megfelelő magasságokba, 7 és 12 fok közé melegszik a levegő.

Keddre aztán itt a következő hullámzó hidegfront: hajnalban elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon alakulhat ki eső, zápor. A front érkezése előtt a déli és keleti tájakon azonban még pár órás napsütésben is bízhatunk, az élénk, erős déli szélben pedig délutánra akár 15-16 fokig is melegedhet a levegő. A front érkezésével a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul és megerősödik a szél.

Szerdán is még többfelé számíthatunk esőre, záporokra, jelentősebb mennyiségre a Dunántúlon és a középső tájakon. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, az élénk, erős északnyugati szélben délután 5 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk, keleten, délkeleten lesz továbbra is enyhébb az idő.

A hét második felében előreláthatólag kevesebb csapadékra, több napsütésre van kilátás. Bár továbbra is gyakori vendégünk lesz a szél, marad az enyhe, kora tavaszias időjárás, főként a hét végéhez közeledve napközben ismét mérhetünk helyenként 15-16 fokot.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.02.09 12:51


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban