Ködöt és napsütést is hoz november utolsó hétvégéje

Eseményektől mentes, igazi késő őszi időben lesz részünk hétvégén, éjszakánként többfelé képződhet sűrű köd.

Nem érkezik újabb mediterrán ciklon hétvégén, bár szombaton egy gyenge hidegfront áthalad fölöttünk, lényeges változást nem hoz. 

Szombatra virradóan nagy területen csökken fagypont alá a hőmérséklet, és többfelé képződik köd, helyenként sűrű köd. A ködös tájakon ónos ködszitálás, zúzmaralerakódás is kialakulhat, ami rendkívül síkossá, csúszóssá teheti az utak felületét. Ezért ha hajnalban útnak indulunk, vezessünk fokozott óvatossággal!

Fotó: Kiefer Béla /Pécs/

Napközben a köd főként északkeleten ragadhat be. Az ország nagy részén a felhőké lesz a főszerep, csak kisebb körzetekben, elsősorban északnyugaton süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Egy gyenge hidegfront halad át fölöttünk, a Dunántúlon többfelé feltámad az északnyugatira forduló szél. A front felhőzetéből csak néhány helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor. A csúcshőméréklet 3 és 10 fok között alakul, a tartósabban ködös északkeleti tájakon lesz a leghidegebb.

Vasárnap is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd napközben elsősorban a Dunántúlon és délkeleten van esély a felhőzet felszakadozására, több-kevesebb napsütésre. A légmozgás a Dunántúlon is veszít erejéből. Hajnalban kevesebb helyen lehet fagy, napközben 3-9 fokra készülhetünk.

A tipikus késő őszi idő a jövő hét első napjaiban is folytatódik.

Borítókép: Somogyi László

 

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.11.25 10:43


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Májusi időt hoz a húsvéti hosszú hétvége
Húsvétra megérkezik az igazi tavasz
Helyenként zenghet az ég, potyoghat a jég vasárnap és hétfőn