Ködös őszi idő

Csökkenő hőmérséklet, tartósabb köd jellemzi a következő napok időjárását.

Továbbra is egy nagy kiterjedésű anticiklon húzódik a Kárpát-medence térsége felett is, minek köszönhetően a hét további részében is csendes, nyugodt őszi időre készülhetünk.

Tartósabb köd, csökkenő hőmérséklet

A hét további napjain is a napsütés játssza a főszerepet, miután a reggelre képződött sűrű köd feloszlott. Egyre nagyobb területen válik ködössé a reggel és a szélcsendes időben helyenként makacsul tarthatják magukat a ködfoltok. Elsősorban a Tisza vonalán, a Tiszántúlon és a középső, déli területeken maradhat tartósabban ködös a levegő, ahol a nappali hőmérséklet is alacsonyabban alakul. A minimumokat tekintve sokfelé marad a fagypont alatti hőmérséklet, -6, -7 fokig is süllyedhet a hőmérséklet szerdán és csütörtökön. A nappali maximumok 6 és 14 fok között alakulnak általában, hűvösebb a tartósan ködös tájakon lesz. 

A hétvége közeledtével a hajnali fagyok kissé enyhülnek és nappal néhány fokkal emelkedhet a csúcshőmérséklet. Ugyanakkor az országos napsütés elmarad, a felszálló ködből képződő alacsony szintű felhőzet árnyékolhatja be a napot.

Jelentős változás a tartós anticiklonális helyzetben a következő egy hétben sem látszik.

 

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2015.11.03 16:13


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Porördög táncolt a szántóföld fölött Zemplénben
Ködben úszott a Balaton-felvidék
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál