Kisebb havazás nyugaton

Kedden főként keleten süt ki nap, újra számíthatunk kisebb havazásra.

Az elmúlt napokhoz képest ezen a héten mindenütt csökken hazánkban a csapadékhajlam, szárazabb, naposabb időszakra van kilátás.

Nyugat felől egy melegfront felhőzete érte el térségünket, kedd délelőttig főként a Dunántúlon és a középső országrészben számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, nyugaton havas esőre, esőre.

Főként a Dunántúlon havazhat

Kezdetben erősen felhős, borult égbolt lesz jellemző. Délután sokfelé felszakadozik a felhőzet, a kora esti óráktól csapadék már sehol nem várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, 0-7 fokig melegszik fel a levegő.

Többfelé alakulhat ki párásság, köd

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szerdán is mínuszokkal indul a nap, a hóval borított tájakon -8, -6 fokig is lehűlhet a levegő. Helyenként pára, köd is kialakulhat. Túlnyomóan felhős lesz az ég, több napsütésre az ország déli részén számíthatunk. Délután -1, +7 fokra van kilátás. 

Újabb enyhülés jön

Csütörtökön és pénteken marad a változóan felhős-napos idő, időnként feltámad a szél. Csapadék ezeken a napokon már nem valószínű. Enyhül az idő, előreláthatólag 1-10 fokos maximumokat mérhetünk, de pénteken délnyugaton akár 12 fok is lehet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomonkövethetik ITT.

Borítókép: Levi971617

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.01.20 16:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő