Kellemesen meleg hétvége, de az esernyő is elkelhet

A hétvége kellemes 20 fok feletti maximumokkat hozhat, de több felhő lesz felettünk és olykor az esernyőt is elő kell majd venni.

Szombaton felhősebb, vasárnap naposabb időben lesz részünk

A hétvége is kirándulóidőt tartogat, de nem lesz zavartalan a napsütés, főként szombaton lesz több felhő az égen. Ezen a napon az ország északi, északkeleti részén és nyugaton több helyen előfordulhat eső, egy-egy zápor, vasárnap már csak délnyugaton várható csapadék és több lesz a napsütés. A mérsékelt, élénk lökésekkel kísért délnyugati szél biztosítja a kellemes hőmérsékletet: szombaton 18 és 25, vasárnap pedig

21 és 26 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

A hajnalok se lesznek hidegek, 9-15 fokos minimumokra van kilátás.

Griff fotója Méráról

Kelemenné Gladys Viktória fotója

Jelentős lehűlés a láthatáron

Már körvonalazódik egy jelentősebb lehűlés október elején. A jelenlegi számítások szerint szeptember utolsó napján kezdetben még meleg időben lehet részünk, napközben azonban feltámadó széllel, záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezhet. Október első napján átmenetileg kellemesebb, naposabb idő jöhet, majd jövő szerdán esővel, erős, viharos széllel érkezhet meg a jelentősebb lehűlés. Ez azonban még bizonytalan, ahogy a közeledő lehűlés mértéke és időbeli lefolyása is. Addig is érdemes figyelni előrejelzéseinket.

Borítókép: Lica

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2019.09.24 15:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk