Kiadós eső jöhet nyugaton

A helyzet még meglehetősen bizonytalan, de az tuti, hogy szükség lesz az esernyőkre.

A következő napokban egy hullámzó frontrendszer és egy kialakuló mediterrán ciklon fogja nagyban befolyásolni hazánk időjárását, folyamatos lesz a nedvesség utánpótlása, melyet elsősorban a nyugati országrészben élők fognak megtapasztalni.

Az időjárási helyzet még mindig meglehetősen bizonytalan, az viszont igen valószínű, hogy pénteken a Dunántúlon már szükség lesz az esernyőkre. A jelenlegi becslések szerint itt

akár 10-20 mm eső is eshet

az éjféli órákig, a csapadék súlypontják egyelőre északnyugatra adják a modellek. A csapadékmező a kora esti órákig a Duna vonalát érheti el, ami meg is látszik majd a csúcshőmérsékleteken: míg délkeleten akár a 20 fokot is elérhetjük, addig a nyugati területeken 11-15 fok közötti értékekre van kilátás,

Éva korábbi felvétele Zalaegerszegről

Szombaton a frontrendszer lassan tovább mozdul és várhatóan már a középső és keleti országrészben is csapadékos, borongós időt fog okozni. Az északi-északnyugati szelet nyugaton élénk, erős lökések kísérhetik, a Balaton térségében viharos lökések is előfordulhatnak. 10-16 fok közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás. 

Vasárnap rövidebb napos időszakokra már számíthatunk, elszórtan eső, zápor még kialakulhat, utána az éjszaka folyamán már ismét számítani lehet ködfoltok kialakulására.

 

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2022.11.03 9:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett