Kevesebb helyen szakad ránk az ég

Marad a meleg, fülledt idő, de kevesebb lesz a zivatar a hét utolsó napjain.

Strandolásra minden szempontból alkalmas lesz az előttünk álló hétvége. A napos, meleg idő ellenére végre a zivatarok sem lepnek meg minket nagy számban. Szombaton és vasárnap is legfeljebb kevés helyen, rövid ideig kell csapadékra számítani, a nap nagy részében leginkább a napsütésben fürdőzhetünk.

Pénteken elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar átmenetileg még előfordult, de alapvetően már naposabb, nyugodtabb időre vol az ország nagy részén. A délutáni, kora esti órákra délnyugaton is felszakadozott a felhőzet. Napközben többfelé megélénkült az északkeleti szél, melyhez zivatarok környezetében erős, viharos lökések is társultak. Enyhe hajnal után a legmelegebb órákban 31-34 fokot mérhettünk.

Fotó: Kapornai

Napsütéssel teli hétvége

Szombaton még több napsütésre, csak kevés felhőre számíthatunk. Egy-egy gyenge zápor csak kis eséllyel fordulhat elő, említésre méltó csapadékra nem kell készülnünk. Nem lesz jelentős a légmozgás sem, a csúcshőmérséklet változatlanul 31-35 fok között alakul.

Vasárnap is túlnyomóan napos idő lesz jellemző. Futó zápor, rövid ideig tartó zivatar csak nagyon kevés helyen, főként északon, északnyugaton fordulhat elő. A hőmérsékleti értékek az előző napokhoz hasonlóan alakulnak, a légmozgás zivataroktól távol mindenütt mérsékelt marad. 

Hétfőtől a meleg idő mellett már újra megszaporodnak a záporok, zivatarok, feltámadhat a szél.

Borítókép: Pandur Gábor

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.08.02 15:18


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz