Kétszázhetvennél több intézkedés a vihar miatt

A katasztrófavédelem majdnem 500 segélyhívást kapott elöntött pincék, kidőlt fák, megbontott tetők, tűzeset, autómentés miatt.

A tűzoltókhoz a tegnap átvonul viharok miatt

a legtöbb segítségkérés Bács-Kiskun megyéből érkezett.

A villámárvíz pincéket öntött el, a viharos szél fákat csavart ki, tetőket bontott, a törmelékek és fák az utakon, autókon landoltak több esetben. A csúszós utakon sok esetben sodródtak ki az autók, hajtottak árokba, vagy csapódtak villanyoszlopnak, tereptárgyaknak, és több esetben ütközéses balesetben kellett áramtalanítani a járműveket és kimeneteni az utasokat. 

Csőszi Viktor tegnap este Soltvadkert közeléből jelentett: "54es főút, Bócsa és Soltvadkert között. A 1.5 tonnás autót mozgatta alattam a szél. Teljesen megállt a forgalom. Életemben először féltem az autóban, ráadásul álló helyzetben."

 

Soltvadkert és Bócsa térségében hatalmas károk keletkeztek, a szél leszakította a régi malom tetejét Soltvadkerten és leszakítva a nagyfeszültségű felsővezetéket a város egy része áram nélkül maradt, az utat pedig teljesen eltorlaszolta. A víz több utcát teljesen elöntött, pincékbe, üzlethelységekbe folyt be. 

Juhász D. Géza fotói (vira.hu)

Kecskemét utcáit is elöntötte a víz, a csatornák ismét nem bírtak el a hirtelen jött csapadékkal.

Maccoyi és Skul0 fotója

Heves megye tűzoltói szerda reggelig tizenöt alkalommal avatkoztak be. háztetőket és kéményt bontott meg, fákat döntött ki, amelyek akadályozták a gyalogos- és járműforgalmat, továbbá lakóingatlanokat, gépjárműveket veszélyeztettek. Egy udvaron álló fába villám csapott, több villanyoszlop is veszélyesen megdőlt a leszakadó faágak miatt. 

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből tizenkét bejelentés érkezett. Szolnokon egy tízméteres fa dőlt egy házra.

Balatonakalin majdnem 100 mm esett, az esti órákban a város több utcáját elöntötte a heves zivatarokból hullott csapadék. A lakóingatlanokat szivattyúzással védték.

Forrás: katasztrofavedelem.hu, vira.hu

 

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2020.08.05 12:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Beköszöntek a szupercellák északnyugaton
Szupercellák tarolhatnak északon késő délután, este
Így festett az év első szupercellája vasárnap este