Több hidegfront is jön a hétvégén

Elszórt záporok, zivatarok leginkább pénteken alakulhatnak ki, vasárnap pedig a szél lesz viharos.

Hidegfront nyitja a hónapot. Május 1-jén a nap első felében felhős időre van kilátás, sokfelé eleredhet az eső, majd délután leginkább a déli megyékben és a Tiszántúlon alakulhatnak ki további záporok, zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések kísérhetik. A szél a front érkezésével a zivataroktól függetlenül is feltámad, élénk, többfelé erős széllökések lehetnek. 16-22 fokos maximum-hőmérsékletre számíthatunk.

Fotó: Syrrus

Szombaton nyugaton indulhat záporos idővel a nap, délután északkeleten és a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, máshol a napsütés kerül előtérbe. Nagy területen jelentős csapadékra nem kell számítani, csak lokálisan eshet említésre méltó mennyiség. Élénk lesz a szél. 19-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap egy újabb

hidegfront hoz erős, viharos északnyugati szelet.

A legnagyobb széllökések elérhetik a 60-80 km/órát. A délelőtt ismét futó záporokkal telhet, délután már mindenütt sok lesz a napsütés, és további  zápor, zivatar csak északon, északkeleten alakulhat ki. Pár fokkal visszaesnek a maximumok, 16-22 fokra van kilátás.

Jövő héten folytatódik a változékony idő, valamivel hűvösebb is lesz.

Borítókép: Hadi Zita

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2020.04.30 10:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz