Késő nyári időt hoz az első szeptemberi hétvége

A friss hajnalokat késő nyári délutánok követnek, de szombaton északkeleten és néhol keleten hűvösebb maradhat az idő.

A hétvégén időjárásunk a késő nyári arcát mutatja majd, a kora őszies időjárás inkább csak az északkeleti és néhol a keleti tájakon lehet jellemző szombaton.

Szombaton északkeleten és keleten a tartósabban felhős tájakon időnként kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat, és ezeken a tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb délutáni maximumokat is, ugyanis itt 20-22 fok köré melegedhet csak a levegő. Ezzel szemben az ország más tájain hosszabb napos időszakokra számíthatunk említésre méltó csapadék nélkül, és ezeken a tájakon

23-27 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Nyugaton élénk lehet a délies szél. Friss lesz a hajnal, helyenként pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, 7 és 15 fok közötti minimumokra van kilátás, elsősorban északon és nyugaton a hidegre érzékenyebb helyeken csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet.

Fotó: Dzsani880217 /Sátorhely/

Vasárnap az ország nagy részén már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és időnként elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, erre a jelenlegi számítások szerint a nyugati, az északnyugati és az északi tájakon mutatkozik nagyobb esély. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, élénk, erős széllökések csak záporok, zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A hűvös reggel után

délutánra 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn és kedden az ország nagy részén sokat süthet a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar. Hétfőn északkeleten élénk lehet az északias szél, majd kedden elsősorban a Dunántúlon számíthatunk élénk déli-délkeleti széllökésekre. A friss, helyenként párás, ködös hajnalokat 24-29 fokos délutánok követhetnek.

Folyamatosan frissülő előrejelzésünk nyomon követhető itt.

Borítókép: Géczi Roland /Szigetszentmiklós/

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.09.02 10:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk