Kellemesebb napok jönnek

A szombat este érkezett hidegfront mögött megszűnt a kánikula, a nagy meleg a következő napokban nem tér vissza.

Szombat este megérkezett a sokak által várt hidegfront megszüntetve ezzel a hosszan tartó forró időszakot. A nagy meleg a hét végégig előreláthatólag nem tér vissza.

Kedden is a felhők lesznek túlsúlyban, inkább csak a déli és keleti tájakon valószínű naposabb idő. Északon és nyugaton néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. A szelet főként északon, északkeleten kísérhetik élénk lökések. Délután 23-29 fok várható, melegebb a naposabb délkeleti megyékben lesz

Északnyugaton ősz, délkeleten nyár

Szerdán az ország északi, északnyugati felén lesz erősen felhős az ég, errefelé esőre, záporra is készülhetünk, míg délen, délkeleten több órára kisüt a nap. Az északnyugatira, északirta forduló szél egyre többfelé felerősödik. A csapadékos északnyugati tájakon 20 fok alatt marad a csúcs, míg a déli, délkeleti tájakon akár 30-32 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.

Még csütörtökön is maradhat a megosztottság az északnyugati és délkeleti tájak között, péntekre azonban az ország nagy részén már napos, kellemes hőmérsékletű nyári idő körvonalazódik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő, Herrmann Dóra
Megjelent: 2015.07.26 11:28


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk