Kellemes meleget hoz a szombat, de vasárnap már elkél az esernyő

Enyhébb, nedvesebb léghullámok érik el hétvégén a Kárpát-medencét.

Szombaton még napos és hideg lesz a reggel. Hajnalban 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, többfelé lehet talajmenti fagy, a hidegebb völgyekben pedig légköri fagy ismét előfordulhat. Napközben nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, így sokfelé szűrt napsütésre készülhetünk. Délután és este a Dunántúlon és helyenként északon vastagodhat meg a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt, több helyen élénk

déli szél hozza majd az enyhébb levegőt: a csúcshőmérsékletek 17 és 24 fok között alakulnak.

Vasárnap már többfelé megvastagszik a felhőzet. Kezdetben még csak helyenként, délután viszont már több helyen, főként a Dunántúlon és északon számíthatunk esőre, záporokra, és egy-egy zivatar is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. Hajnalban 3 és 12, délután 14 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, de a szárazabb, szakadozottabb felhőzettel borított déli, délkeleti tájakon 24-25 fokos maximumok is lehetnek.

Gindele Tibor Pál fotója, köszönjük!

A jövő hét első napjai is felhős, gyakran csapadékos időt ígérnek, esőre, záporra, helyenként zivatarokra is készülhetünk. Délies marad a légmozgás. Enyhébbek lesznek az éjszakák, napközben pedig többfelé mérhetünk 20 fok körüli értékeket.

Borítókép: Lica

 

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2022.09.23 13:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg