Kellemes időben düböröghet a rock

A hét második felében Fonyódon és Tokajban is összegyűlnek a rock szerelmesei.

Augusztus 10-én kezdetét veszi Fonyódon a RockBalaton fesztivál, mely hétfő hajnalban ér véget. Csütörtökön kezdetben még időnként felhők takarhatják a napot, és egy-egy kósza futó zápor is előfordulhat a Balaton térségében, de délután már sok napsütésre van kilátás, és ekkor már csapadék sem valószínű. Élénk lehet az északi-északnyugati szél. A hűvös, helyenként párás reggelt követően 24-25 fok köré melegedhet délutánra a levegő.

Gumicsizmákra nem lesz szükség | Fotó: Illusztráció

Péntektől viszont alig lesz felhő az égen, sok napsütésre van kilátás, és éjszakánként is a csillagos ég alatt csápolhatnak a fesztiválozók. Csapadéktól nem kell tartani hétfő reggelig. A szél is általában gyenge, mérsékelt marad. Péntek hajnalra 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, majd napközben 25 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Ezt követően napról napra melegebb lesz, szombaton már 26-28, vasárnap pedig 30 fok körül alakulhat a maximum-hőmérséklet a délutáni órákban. Ugyanakkor a hajnalok is enyhülnek, szombat reggelre 15 fok köré, vasárnap reggelre pedig 16-17 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, majd hétfő reggel 18 fok körüli minimum-hőmérsékletre van kilátás.

Fokozatosan visszatér a strandidő | Fotó: Zekko35

Egy másik fesztivál is dübörög a következő napokban, ugyanis Tokajban megrendezésre kerül a Wild East Rock fesztivál pénteken és szombaton. Pénteken sok napsütésre számíthatnak a fesztiválozók, de kezdetben még nagyobbra nőhetnek a gomolyfelhők, viszont csak kis eséllyel alakulhat ki Tokaj térségében futó zápor. Éjjel it is csillagos égre számíthatnak a fesztiválozók, majd szombaton sokat süthet a nap, bár időnként gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, de csapadéktól nem kell tartani. Szombat éjjel szinte nem is lesznek felhők az égen. Pénteken élénk lehet az északias szél, de szombaton már nem lesz jelentős a légmozgás. Pénteken napközben 25 fok köré melegedhet a levegő, viszont szombat hajnalban meglehetősen hűvös lesz, csak kevéssel alakulhat 10 fok felett a minimum-hőmérséklet. Szombaton napközben 26-27 fokot mutathatnak a hőmérők, majd az éjszaka folyamán 13-14 fok köré csökkenhet a hőmérséklet vasárnap reggelig.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Illusztráció

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.08.09 14:26


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ott bujkált a felhők között a sarki fény
Akár trükkös is lehet az utolsó szakasz a Tour de Hongrie-n
A péntek esti buli sztárja a sarki fény volt, idén ötödszörre