Kellemes idő lesz a tűzijátékon

Nem várható heves időjárási esemény a csütörtökön megrendezésre kerülő állami ünnepségeken.

Három éve csapott le az öt emberéletet követelő vihar a hagyományos augusztus 20-i tűzijátékra. Az Időkép 2006-ban már augusztus 18-i előrejelzésében, talán elsőként jelezte egy északon végvonuló zivatarlánc esélyét. A nem sokkal 19 óra előtt Bécsből meginduló vihar 21 óra 2 perckor, a tűzijáték első perceiben érte el a Duna-parton ünneplő több százezres, viharra nem készülő tömeget. A 120 km/h-s, orkán erejű széllökésekben felboruló állványok, letörő faágak és kidőlő fák 5 érdeklődő számára végzetes sérüléseket okoztak.

Egy évvel később szerencsésen, pont két vihar közé sikerült időzíteni az eseményt, így az este 7 és az este 11 körül átvonuló két zivatarcella között le lehetett bonyolítani az akkor 1007 éves magyar állam megalakulásának évfordulójára rendezett ünnepségek lezáró eseményét.

 

Idén szerencsére nem kell számítanunk zivatarláncokra és szupercellákra huszadikán este. Kedden egy gyenge hidegfront vonult át, mely a fővárosban a szél átmeneti megélénkülése mellett nem okozott csapadékot. A következő, erősebbnek látszó frontrendszer szombaton érheti el hazánkat, a kettő között kevés felhővel, 30 fokos délutáni maximummal és mérsékelt keleti széllel a tűzijátékhoz is ideális időjárás várható.

Észlelőink és olvasóink maguk is megjósolhatják a tűzijátékra várható időjárást előrejelzési versenyünkben!

Friss: Új SMS viharjelzési szolgáltatásunkkal nem érheti meglepetés!

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2009.08.16 16:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

F1 2024: Nyári meleg, de kissé szeles idő várja a mezőnyt Miamiban
F1 2024: Az időjárás is beleszólhat a Kínai Nagydíj hétvégéjébe
F1 2024: A suzukai tavaszban folytatódik a száguldás