Kellemes hétutó

A drasztikus lehűlést hozó hidegfrontot követően péntektől kellemes hőmérsékletű nyári idő köszönt be.

Miközben a múlt hét közepén még melegrekordokról szóltak a hírek, addig a hétvégén  és hétfőn jelentős viharkárokat okozó hidegfront mögött tegnapra országszerte drasztikusan visszaesett a hőmérséklet, voltak olyan helyek hazánkban, ahol a csúcsérték több mint 20 fokkal alacsonyabban alakult, mint például csütörtökön vagy pénteken.

A kellemetlen, átlagosnál lényegesen hűvösebb idő azonban nem tart sokáig, fokozatos javulás kezdődik időjárásunkban, péntekre már kellemesen meleg nyári idő köszönt be, a hőség azonban egyelőre nem tér vissza, a hét végén és a jövő hét elején a friss hajnalokat követően állandósulni látszanak a 25 fok körüli vagy kevéssel afölötti maximum-hőmérsékletek.

A szerdai napon még többfelé erős északnyugati szél is fokozatosan mérséklődik, a hét hátralévő részében ugyan még gyakran megélénkül a légmozgás, viharos széltől azonban már nem kell tartanunk. 

Egyre több lesz a napsütés is, bár csütörtökön még keleten, északkeleten lehet több a felhő és arrafelé néhol zápor is kialakulhat, illetve a hét végén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk és akkor elszórtan záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak, de tartós, nagy csapadék nem valószínű.

A jövő hét közepére tovább melegedhet az idő, ismét beköszönthet a 30 fok körüli kánikula. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent fotókat köszönjük Pócsai Sándornak és Fülöp Lászlónak!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.06.26 15:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy