Melegedés jön

Melegfront érkezett, enyhülés kezdődik, szerdán és csütörtökön délen, délnyugaton 15 fok is lehet.

Kedden melegfront érte el hazánkat, amely mögött a nyugatira, délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érik el térségünket, a hét közepén

a naposabb déli, délnyugati tájakon 15-16 fokot is mérhetünk napközben.

A melegfront felhőzetéből szerda hajnalig sokfelé fordul elő kisebb csapadék. Ez a magasban történő enyhülés miatt egyre inkább eső lesz, északkeleten hullhat eleinte havas eső, a hegyekben hó. Délnyugaton már 10-11 fokot is mutattak a hőmérők, ezzel szemben északkeleten még csak 3-4 fok körül alakult a csúcshőmérséklet.

Nemes Péter fotója, köszönjük!

Szerdán kezdetben még az ország északkeleti harmadán fordulhat jelentéktelen csapadék, itt tartósabban megmaradhat a hajnalra képződő pára, illetve köd, és csak 5-8 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Máshol alapvetően fátyolfelhős-napos időre van kilátás, délutánra a legtöbb helyen 10 fok fölé melegszik a levegő, sőt délnyugaton már a 15-16 fokot is elérhetjük.

Tavaszias hangulatú november

Csütörtökön a Dunántúlon feltámadhat a délnyugati szél. Ismét a szélcsendesebb északi, északkeleti területeken és helyenként Sopron térségében lehet tartósabban borongós, ködös az idő, máshol több órára kisüt a nap. A csúcshőmérséklet a napos tájakon 10 és 16, a borongós, ködös területeken 4 és 9 fok között alakul.

Az enyhe idő várhatóan szombatig kitart, változóan felhős-napos és tartósan ködös, szürke tájakkal egyaránt találkozhatunk.

Borítókép: Shiva

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.11.18 9:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kíséri a zivatarokat
Viszlát, fagy
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban