Kedden újra szükség lesz az esernyőkre

Hétfőn még kitart a szép napsütéses ősz, keddre viszont nyugat felől felhők érkeznek esővel, záporokkal, zivatarokkal.

Fázni a jövő hét nagy részében sem fogunk, egészen a hétvégéig, amikor majd egy markánsabb hidegfront érkezhet. A napsütés azonban már nem lesz zavartalan.

Hétfőn az ország nagy részén még igen. Csupán vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, de esni nem fog. A Dunántúlon feltámad a déli-délkeleti szél. Ismét nagy lesz a napi hőingás: hajnalban 3-13, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Csapadékot hoz a hét második napja

Kedden nyugat, délnyugat felől nedvesebb légtömegek érkeznek, így erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte a Dunántúlon, délután a középső, estefelé már a keleti tájakon is eleredhet az eső, emellett záporok, zivatarok kialakulására is számoítani kell. Egész országot érintő jelentős eső nem lesz, de az intenzívebb gócokban kiadós mennyiség hullhat. Nyugaton 19-22, máshol még 23-28 fokig melegszik a levegő.

Fotó: Ivanmari

Fázni ezután sem fogunk, sőt a hajnalok megenyhülnek, délutánonként pedig szerdán 20-26, csütörtökön 23-28 fok várható. Szerdán elszórtan még lehetnek záporok, zivatarok, csütörtökön az ország nagy részén nem várható csapadék, viszont erős, a Dunántúlon viharos déli-délnyugati szél támad.

Erősebb lehűlést egy péntek este-szombat tájékán érkező markánsabb hidegfront hozhat.

Borítókép: Géczi Roland


Szeretnél még idén mennydörgést hallani?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Időkép
Megjelent: 4 órája


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Száraz, napos idő segíti hétvégén az árvízi védekezést
Itt a friss előrejelzés: ekkor tetőzik a Duna
Milyen ősz? Északkeleten 28 fok volt szerdán