Nagy területen ónos eső eshet, északon havazás

Főként északon havazhat, délebbre viszont nagy területen ónos eső várható. Több megyére piros figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Kedden északnyugat felől csapadékmező érte el hazánkat. Északon főként havazás, délebbre viszont havas eső, fagyott eső és ónos eső is várható, helyenként akár vastagabb jégréteg is képződhet az utakon, növényeken és tereptárgyakon, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Fejér, Tolna, Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyére is piros figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Kedden várható hómennyiség a jelenlegi számítások szerint (bizonyos mértékű bizonytalanság mellett)

A közlekedés feltételei főként estétől romolnak jelentősen, aki teheti, ne induljon útnak!

3 megyében továbbra is piros figyelmeztetés

Szerdán többfelé várható csapadék, a magasaban bekövetkező enyhülés hatására egyre inkább ónos eső, majd eső, az Északi-középhegység térségében és eleinte északnyugaton havazás. Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében piros, Nógrád, Borsod-Abaúj Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében pedig narancssárga figyelmeztetés érvényes ónos eső veszélye miatt. Csütörtökön kezdetben északon, északkeleten eshet ónos eső, délebbre eső, majd estére észak-északkelet felé elhagyja a csapadékzóna hazánkat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Sentinel216

Szerző: Berceli Balázs, Cséki Gergő
Megjelent: 2017.01.28 17:43


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több esőnél járunk néhol
Kelvin-Helmholtz felhők hullámoztak át a Balaton fölött
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma