Keddre jön a felfrissülés

Hétfőn még maradt a fülledt meleg, záporos-zivataros idő, majd éjjel hidegfront érkezett, keddre megszűnik a hőség.

A hét legelején még marad a fülledt, meleg idő, keddre virradóra azonban hidegfront érte el térségünket, mindenhol megszűnt a kánikula, és a hőség egyelőre nem is tér vissza.

Heves zivatarokkal érkezett a front

Hétfőn a front előterében még meleg, nagy nedvességtartalmú levegő érkezett fölénk, így meglehetősen fülledt volt az idő. Az idő előrehaladtával egyre több  volt fölöttünk a felhő és délnyugat felől több hullámban kellett számítani záporok, zivatarok, nem egy helyen heves zivatarok kialakulására, melyekhez felhőszakadás, jégeső, intenzív villámlás és viharos kifutószél társult, emiatt az összes megyében narancs színű figyelmeztetés volt érvényben.

Hazánk nagy részén még 30-36 fokig emelkedett napközben a hőmérséklet, de nyugaton, északnyugaton már 30 fok alatt maradtak a maximumok.

Bogár Péter fotója, köszönjük!

A keddre virradó éjszaka sokfelé villámfényes volt, megérkezett a hidegfront, mely kelet, északkelet felé halad tovább. Napközben így egyre inkább a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk további záporokra, zivatarokra, miközben nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, a Dunántúlon és délen délután már több órára kisüt a nap. A keleti, északkeleti országrész és a nyugati, délnyugati határvidék kivételével feltámad az északnyugati szél, a Bakonyban viharos lökések is lehetnek. Jelentősen felfrissül a levegő, 

délután 22-26 fokra van kilátás.

A hét közepén kissé változékony, többfelé szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás, többnyire 21 és 28 fok közötti legmagasabb nappali hőmérséklettel, a kánikula jó néhány napig nem tér vissza. 

Szerdán elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, csütörtökön pedig már csak elszórtan lehet csapadék.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Borítókép: Ráduly László

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.07.23 13:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Hidegfront szakítja meg a melegedést
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban