Heves viharok is lehetnek

Egy hidegfront hoz viharokat, addig viszont többfelé kitart a kánikula.Több hullámban is számítani kell zivatarokra.

Kedd délutánig az ország nagyobb részén kitart a hőség, melynek egy érkező hidegfront vet majd véget zivatarokkal, de szerdán még keleten 30 fok köré melegedhet a levegő.

Kedden hidegfront heves zivatarokkal

Kedden a Dunától keletre még kitart a hőség, ismét 33 fok köré melegedhet a levegő, nyugaton viszont már éreztetni fogja hatását az érkező hidegfront, így ezeken a tájakon már mérséklődni fog a nappali felmelegedés, általában 25-28 fok közötti értékeket mérhetünk. A nyugat-délnyugat felől érkező hidegfronttal együtt záporok, zivatarok is érkeznek, hevesebb zivatarokra is fel kell készülni, melyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A front előtt a délies szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik.

Kelet 30, nyugat 20

Szerdán nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt a keleti és a nyugati tájak között, míg a Tiszántúlon 30 fok köré melegedhet a levegő, addig a Dunántúlon lehetnek olyan területek, ahol mindössze csak 20 fok körül alakul a maximum-hőmérséklet. Ezen a napon is többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, a Dunától keletre eső tájakon hevesebb zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.
 

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.07.06 12:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb
Közel 21 fok a különbség az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között