Károkat okozott a vihar

A tornádó kukoricaföldet tépázott meg, északkeleten villámárvíz volt, még homokzsákokat is kellett pakolni.

Hétfőn, ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, tornádó söpört végig az északkeleti országrészben fekvő Abaújkéren. Bauerné Kovács Krisztina a következő felvételt küldte el nekünk a jelenségről, amelyen gyönyörűen látszik, ahogyan a talajról felszippantott por megfestette a felhőtölcsér alsó részét:

Csanádapáca térségében feltehetőleg szintén tornádó alakulhatott ki a térségen áthaladó szupercellából. 

A forgó tölcsér a közeli kukoricatáblában (már két méter magas a növény) 30 méteres sávban mindent letarolt, a földre fektette a növényeket - számolt be a Beol.hu szerkesztősége. A vihar két házban is nagyobb kárt tett, az egyik kertben egy cseresznyefát is kicsavart.

Beol.hu oldalán található képet láthatjuk a viharkárról.

Északkeleten számos patak, többek között a Nyögő- és a Vasonca-patak is kilépett a medréből a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék hatására. Miskolc belvárosában a Szinva is majdnem kilépett medréből.

A Sajóvámosi zúgóról Gomercsics Orsolya küldött egy felvételt hozzánk, megcsúszott a föld, csoda, hogy nem szakadt be az út.

Ózdon és Szegeden szintén hömpölygött a víz az utakon, a csatornák itt sem tudták elvezetni a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esőt:

 

Egerben is gondokat okozott a felhőszakadás - olvashatjuk az Agria TV oldalán. A belvárost ismét elöntötte a büdös áradás. A csatornák kiöntöttek, a Széchenyi utcában néhol térdig érő szennyvízzel kevert csapadékban járhattak az itt lakók és a turisták.

A mozit szokás szerint elárasztotta az ár, a környék lakói és az erre dolgozók az értékeket próbálták menteni. A pincék és az alacsonyan lévő üzletek ismét megteltek vízzel. Néhányan a csatorna fedlapokat szedték le, ezzel segítve az ár elvonulását. A tűzoltók nem sokat tehettek az eső alatt: nem volt hova szivattyúzniuk a vizet.

Köszönjük szépen észlelőink felvételeit, jelentéseit, továbbra is várjuk a beszámolókat!

Szerző: Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2013.06.25 18:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban
Tuba alakult ki csütörtökön délkeleten