Kánikula a hétvégén

Tovább melegszik az idő, vasárnap szinte az egész országban 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő.

A következő napok időjárását a délnyugat felől érkező egyre melegebb levegő alakítja, hosszabb szünet után így 

ismét kánikula köszönt be.

Vasárnap a délelőtt lehet még naposabb, délután azonban az északi, északnyugati területeken egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol heves zivatar is lehet viharos széllel, felhőszakadással, jégesővel. A délnyugati szelet több helyen kísérhetik élénk lökések, északnyugaton pedig az nyugati-északnyugati szél erősödhet meg. Délután

 31-35 fokot mérhetünk.

Fotó: Bodrogi Attila

A meleg időnek köszönhetően álló- és folyóvizeink hőmérséklete is emelkedni fog, a Balaton Siófoknál a csütörtök reggeli mérések szerint 21, míg a Tisza-tó és Velencei-tó 23 fokos volt.

Erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, 11 és 15 óra között továbbra is célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, illetve napszemüveget, szalmakalapot viselni. 

Kisebb felfrissülés jön jövő hét elején

Hétfőn egy gyenge hidegfront érintheti térségünket. Északnyugatira fordul, és megélénkül a légmozgás, emellett főként keleten, északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar, máshol csak néhol alakulhat ki csapadék. A legtöbb helyen még 30 fok fölé melegszik a levegő.

Kedden az élénk északias szélben országszerte napos, száraz időre készülhetünk, kellemes, 26-31 fokos maximum hőmérséklettel.

Borítókép: Lőrincz Edit

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.07.18 12:50


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát fagy
Újra 20 fok felett
Egyre melegebb idő jön hétvégén