Július legszebb képei

Képtári versenyünk utolsó fordulójának eredményhirdetése.

A hónap fotósa - első helyezett: Molnár Renátó (mrenato)

A képen egy Pápára épp lesújtó villám látható, mely az idei zivatarszezonban, július 14-én csapott le a Veszprém megyei városra. Az ilyen fajta légköri kisülések a föld és a felhő között jönnek létre, áramerősségük a 20-30 000 ampert is elérheti.

A jól elkapott pillanat mind észlelőink, mind szerkesztőink tetszését elnyerte, így e hónapban Renátó jutalma egy WS 9624-es meteorológiai állomás. Gratulálunk!

 

Második helyezett: Kovács Sándor (expo)

A júniusi versenyhez hasonlóan a júliusi ezüstérmes hely ismét Sándoré lett, felvételén feltehetőleg éppen a lemenő Nap fényében tündöklő, már feloszlóban lévő Kelvin-Helmholtz hullámok láthatóak, miközben a Duna feletti ködfoltok még misztikusabbá varázsolják az összképet. Gratulálunk a csodás fényképhez!

 

Harmadik helyezett: Barnalaczy

Bronzérmet szerzett júliusi fényképünk a Hámori-tónál készült csendélet, melyet egy őszi reggelen sikerült megörökítenie Barnalaczynak. Az ősz színeiben tündöklő falevelelek, a háttérben lévő párafoltoknak köszönhetően egyedi hangulata lett a képnek, gratulálunk!

A képekre kattintva azok teljes méretben is megtekinthetőek!

Az első helyezett fődíja egy egy WS 9624-es meteorológiai állomás, melyet hamarosan postázni fogunk!

A 2011 nyarára meghirdetett képtári versenyünk ezzel véget ért, hamarosan azonban újabb megmérettetésben vehetnek majd részt az eget aktívan leső észlelőink és fotósaink!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2011.08.15 13:44


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

F1 2024: Nyári meleg, de kissé szeles idő várja a mezőnyt Miamiban
F1 2024: Az időjárás is beleszólhat a Kínai Nagydíj hétvégéjébe
F1 2024: A suzukai tavaszban folytatódik a száguldás