Érkezik a meleg a hosszú hétvégén

Viszont elszórtan záporok, főként szombaton a Dunántúlon zivatarok zavarhatják meg a napsütést.

Bizonyára sokan terveznek szabadtéri programokat a háromnapos hétvégére. Az időjárás ezeket még főként szombaton zavarhatja meg, akkor ugyanis több helyen kialakulhat csapadék, ami napközben egyre inkább záporos jelleget ölthet, főként a Dunántúlon viharos széllökésekkel kísért zivatarok is kialakulhatnak. 

Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben nagyobb valószínűséggel az Északi-középhegység térségében, a főváros környékén és az Alföldön zúdulhat a nyakunkba egy-egy zápor, esetleg zivatar, de napsütésből sem lesz hiány. Ekkor a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lehet az északias szél.

Fotó: Dnelujza

Május első napján pedig alig van esély csapadékra, legfeljebb a nyugati, délnyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor. Sokat fog sütni a nap, keleten csaknem zavartalanul, a Dunántúlon fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják azt. A keleties szél többfelé élénk lesz. 

Egyre többfelé meghaladjuk a 20 fokot

Melegszik az idő, hajnali fagyokra már sehol sem kell számítani. A csúcshőmérséklet szombaton 13 és 24 fok fok között alakulhat, ezen belül északon lesz hűvösebb, délnyugaton a legmelegebb. Vasárnap 17-22, hétfőn pedig 18-23 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Borítókép: Szaszki Tamás


Tervezel a hosszú hétvégére szabadtéri programokat?

◎ Igen, kirándulást a hegyekbe

◎ Igen, grillezést és baráti összejövetelt

◎ Otthoni pihenéssel fogom tölteni a hosszú hétvégét

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.04.27 11:48


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Viharosra fordul az idő
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén