Jön a hétvége, vasárnap már 30 fok lesz

A szelesebb, záporokkal tarkított szombat után vasárnap ragyogó napsütés jön, elérjük a 30 fokot.

Szombaton még változékony, gyakran szeles idő várható. Keleten sok lesz a felhő, eshet is, máshol a fátyolfelhők mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből elszórtan, nagyobb eséllyel nyugaton és az Északi-középhegységben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A felhősebb, csapadékosabb keleti, északkeleti tájakon hűvös lesz, néhol a 20 fokot se éri el a hőmérséklet, máshol 23-28 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap már elérhetjük a 30 fokot

Vasárnap reggel keletről is elvonulnak a felhők, országszerte sok napsütés várható, csupán északkeleten fordulhat elő néhol rövid zápor. A szél veszít erejéből, inkább csak az ország középső részén lehetnek élénk lökések. Melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 25 és 30 fok között alakul.

Jövő hétre beköszönt a kánikula.

Mivel egyre több lesz a napsütés, így célszerű lesz odafigyelni bőrünk védelmére, vasárnaptól 10 és 16 óra között ugyanis országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás. Ilyenkor fényvédő krémek, napszemüveg vagy szalmakalap használata nélkül akár már 10-15 perc alatt leéghetünk. Ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű cukor-, alkohol- és koffeinmentes italok fogyasztásáról sem.

Borítókép: Karrimor (Dunakeszi)


Terveztek strandolást hétvégén?

◎ Igen, pont vasárnapra

◎ Ahhoz még nekem túl hűvös lesz

◎ Inkább a hegyekbe megyünk túrázni

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.06.16 9:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jönnek a fagyosszentek, a fagyzugos északi völgyekbe hozhatnak gyenge fagyot
Nem lennénk Zabaron palánták
Gyönyörű kilátásra vágysz? Irány Füzér Vára!