Jelentős enyhüléssel indul a február

A hetek óta tartó fagyos, hideg idő megszakadni látszik, február első napjaiban több fokos enyhülés várható.

Véget ért a hetek óta tartó hideg, fagyos idő, utolsó téli hónapunk első napjaiban jelentős enyhülés veszi kezdetét, pénteken és a hétvégén több helyen is 10 fok köré emelkedhet napközben a hőmérséklet, sőt

délen, délnyugaton akár 13-14 fok is lehet!

A csapadékosabb keddi és szerdai napot követően csütörtökön északkelet felé távozott a nedves légtömeg, péntek hajnalra a keleti, északkeleti tájakon is abbamaradt az eső. Pénteken, valamint a hétvégén enyhe, hazánk nagy részén kora tavaszias hangulatú időben lesz részünk.

Szeva62 fotója, köszönjük!

A gyakori felhősödés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, csupán északon, északkeleten maradhat tartósabban borongós, nyirkos az idő. Pénteken és szombaton elszórtan, vasárnap több helyen alakulhat ki eső, zápor.

Kora tavaszias hangulatú hétvége

Egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél, ezzel meglehetősen enyhe levegő érkezik, a legtöbb helyen 7 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, ennél hidegebb a borongós, nyirkos északi, északkeleti tájakon lesz, ugyanakkor délnyugaton 13-14 fok sem kizárt.

A következő hét elején újabb lehűlés körvonalazódik. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Borítókép: Jambor

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2017.01.30 9:30


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Egyre melegebb idő jön hétvégén