Jégesővel kísért zivatar és havazás egyetlen éjszaka alatt

A romániai Szilágycsehbe heves zivatarral tört be szombat este a hideg, másnap reggelre pedig 3-4 cm hó hullott.

Nem mindennapi időjárási jelenséget élhetett át lelkes észlelőnk, Szupercella18 a lakóhelyén, Szilágycsehben szombat este. Az észak felől érkező hidegbetörés élén ugyanis

egy jól fejlett zivatarlánc alakult ki,

mely határainktól keletre, Románia északnyugati, nyugati részén vonult dél felé. A zivatarokat intenzív villámlás és jégeső kísérte, Szilágycsehet is pont egy ilyen kapta telibe. Éjjel aztán havazni kezdett.

Villámtérképünk szombat este 8 órakor

"Elképesztó, különleges, félelmetes időjárási esemény következett be szombat este a településemen, nyugat felől zivatar érte el a térséget, rövid ideig tartó, komoly jégesővel és aktív villámtevékenységgel vonult át a városon. Januárban zivatar itt az elmúlt 50-60 évben nagy eséllyel nem volt, ilyen jégesővel és lecsapókkal kísért szinte biztos, hogy nem. A hideg rögtön a zivatar elvonulta után betört a térségbe, hirtelen 3-4 fokot zuhant a hőmérséklet. Vasárnap reggelre pedig kifehéredett a táj, 3-4 cm hó hullott, jelenleg gyengén havazik. Elképesztő érzés ilyet megélni, eddigi "pályafutásom" során eddig talán ez a legemlékezetesebb időjárási esemény, 24 órán belül jégesővel kísért zivatar és szép havazás...leírhatatlan!" - számolt be az eseményekről Szupercella18.

Köszönjük a videót és a fotókat!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2021.02.01 10:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Hó és jég, reggel dér fehérített