Ismétlődő zivatarok

Hivatalosan is átléptünk a nyárba, keleten 30 fok közelébe szöktek a hőmérsékletek, másutt zivatarok hűsítették az időt.

Újabb zivatar éri el Budapestet (22:20): Gödöllő felől egy fél órája kialakult zivatarcella éri el ezekben a percekben a fővárost.

Gyengülnek (20:15): A déli határszélen még besodródott egy cella, a Mátra lábánál is mozog egy zivatar, de a gócok többsége már legyengült, a villámtevékenység intenzitása jelentősen csökkent. 

 

​Ledőlt egy ház fala a Népszigetnél (18:40): Munkatársunk jelentése szerint a Budapesten átvonuló zivatar felhőszakadással söpört végig, a Váci úton több helyen áll a víz. A Népszigeten egy ház fala az úttestre dőlt, így csak földúton kerülve lehet be-illetve kijutni a szigetről. A ház falát feltehetőleg a hirtelen lezúduló víz mosta alá. Rákosjuci képe a budapesti celláról, köszönjük!

 

Mi várható csütörtökön? (18:30): Délután a Nyugat-Dunántúl kivételével újra többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, melyek közül néhányat jégeső, felhőszakadás és viharos kifutószél kísérhet.

A fővárost is elérték a dörgések (18:00): A fővárosiakat is elérték a zivatarok, hangos dörgésektől zajos Budapest.  Közben az Északi-középhegységben, valamint északnyugaton is újabb zivatarok alakultak ki.

A mai nappal hivatalosan is átléptünk a nyárba, melyet a keleti országrészben élők biztosan nem kérdőjeleznek meg, hiszen ott tombol a meleg: a legtöbb helyen 30 fok közelébe szöktek a hőmérsékletek.

A középső és nyugati országrészben viszont ezen a délutánon is zivatarok hűsítették a lakosokat, a Közép- és Dél-Dunántúlon, illetve a Duna vonalában sorra alakultak ki a zivatargócok, melyeket néhol jégeső és felhőszakadás is kísért.

A Duna bal partján fekvő, Bács-Kiskun megyei településen, Apostagon Burián Imre videóra is vette a vihart kísérő jégesőt. 

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is a Velencei-tó - Dunaújváros - Kiskunhalas vonalon alakultak ki azok a zivatarok, melyek igencsak lehűtötték az időt: ebben a térségben mindössze 18-21 fok van. 

A Balaton térségében - a horgászok bánatára - az időről időre kipattanó zivatarok miatt másodfokú viharjelzés van érvényben, a tó vizén tartózkodni szigorúan tilos! A Balaton vize Siófoknál 21°C-os, a Velencei-tó 22°C-os, a bátrabbak tehát már nyugodtan bemerészkedhetnek a vízbe - persze, csak ha levették a viharjelzést!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.06.01 16:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
Egyre melegebb idő jön hétvégén